4. 2. 2014

Outsider - Nikki Finn

 
12758826Autor: Nikki Finn
Počet stran: 213
Série: Tommy a Tarra
Díl: 1.
Nakladatelství: ebook, 2014
"Řekni,
má slib ženy vůbec nějakou hodnotu? "

Anotace:
Jeden student.
Jedna mladičká učitelka.
Jeden krutý otec.
Jedna zakázaná láska.

Thomas Hutchins žije bez matky po boku násilnického otce, se kterým se neustále stěhuje. Nemá tak žádné přátele a jedinou útěchou je mu to, že se po skončení školy osamostatní a nějakým způsobem začne znovu žít. To by mu však na nové škole nesměla do cesty přijít půvabná učitelka Tara Jordan, která splňuje všechny jeho představy. Thomas se pouští do zakázané hry a je natolik posedlý myšlenkami o ní, že přehlíží drobná tajemství, které Taru zahalují. A malá tajemství jak známo vedou k jedné velké pravdě


Zamilovaný středoškolák, zamilovaná učitelka a otec psychopat

„Bude ti vadit, když si vezmu to,
co jsi mi původně chtěla dát?“
„Ne! Totiž ano!“
   Thommas už 8 let bydlí jen se svým otcem, se kterým se často stěhují, jeho matka je opustila i s bratrem a sestrou a od té doby se neozvala. Tommy ji to nikdy neodpustil a částečně ji dává za vinu, to co se mu stalo. Před rokem ho opustila dívka a ho přestalo bavit stále dokola od všech poslouchat, jak je k ničemu a nikdy z něho nic nebude a do toho ho ještě bil vlastní otec. Tak se rozhodl to ukončit, ale neúspěšně.
    Po této události se znovu přestěhovali a Thommas se rozhodl začít žít nový život s čistým štítem, ale vše se změní v okamžiku, kdy uvidí svou učitelku - Taru Jordan. Okamžitě se do ní zamiluje a dělá vše pro to, aby s ní mohl strávit pár chvil osamotě a nedá se říct, že by ji to nějak vadilo.

Konečné hodnocení 
 
"Chtěl jsem ten moment zastavit. 
A znovu si ho přehrát. 
Znovu a znovu. 
Replay! 
Replay! 
Replay!" 

   Vůbec jsem nevěděla, co bych měla čekat, knížky od Českých autorů téměř nečtu, ale Outsider mě vážně zaujal už v době, kdy na goodreads u něj byla jen úvodní básnička, a když se mi naskytla příležitost tuhle knížku získat ještě před vydáním, tak jsem neváhala a hned Nikki napsala.
    Její styl je vážně dobrý, celý příběh je napsaný ve veršovaných dopisech adresovaných Taře... (Teda alespoň, tak jsem to já pochopila). Kéž by tohle dělal každý chlap, protože to by bylo, pak skvělé se v nich vyznat. Bylo to vážně skvěle vymyšlené, protože konečně poznáte hlavního hrdinu do každičkého detailu a neunikne vám žádné z jeho tajemství.
   Tommy mi byl sympatický už od začátku a naprosto si mě získal svým přístupem a tím, jak se vyhrabal z těch všech věcí, do kterých spadl, ne že by to pro něj nebylo lehké a taky je to z části Tařina zásluha. Na nic si nehraje, je upřímný a city, které k ní od začátku chová jsou, tak hluboké, a moc pěkně vyjádřené, až jsem
se i já občas zalekla toho, co s vámi ta kniha udělá.
    Na druhou stranu o Taře nevíte nic. Až na to, že se jmenuje Tara. Je plná tajemství, které skrývá ve svých záhadných úsměvech, ale i tak jsem ji měla ráda, protože Tommyho mi bylo moc líto, a tak mi to ona trochu odlehčovala, protože jsem věděla, že už má alespoň někoho, komu na něm záleží a ví, že není zas až taková ztracená existence za jakou ho zbytek světa má.

    Jestli jsem vás stále nepřesvědčila o tom, že tahle knížka je naprosto skvělá a dech beroucí, tak mi věřte, když vám říkám, že stojí za ty dvě hodinky, které ji obětujete. Občas se zasmějete, občas vám vykouzlí ten přiblblý zamilovaný úsměv na tváři, občas se vám rozbuší srdce, tak silně, že ho doslova slyšíte, ale hlavně vás nenechá klidným a vy budete za Tommyho dýchat, přát mu, aby zažil svůj Happy-ending, a když ji odčtete nebudete schopni na ni přestat myslet, a budete chtít 2. díl, tak moc, až vás to místy zabolí.
GOODREADS: OUTSIDER 

Tímto bych Nikki Finn chtěla ještě jednou poděkovat za poskytnutí knížky :) .

4 komentáře:

  1. Ty už to máš přečtený? :D Měla bych si pohnout :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už to stihla přečíst dvakrát, po druhé to bylo v hodinách matiky :D Nějak mě to chytlo a padlo přímo do nálady, jakou momentálně mám :D :)

      Vymazat
  2. Vypadá hodně zajímavě, uvažuji o přečtení....moc hezky jsi knihu popsala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) ..určitě si ji přečti, je volně ke stažení, což si myslím, že je super a je moc zajímavá, takže tím nic nepokazíš :)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...