8. 12. 2013

The Fiery Heart - Richelle Mead

Autor: Richelle Mead
Žánr: Paranormální romance, Upíři
Série: Bloodlines (Pokrevní pouta)
Díl: 4.
Počet stran: 420
Nakladatelství: Razorbill, 2013 (V Česku vyjde 14.2.2014 u nakladatelství Domino)

Láska, slzy, kouzla a zrada
"Vampýr nebo ne, můj kluk byl šíleně sexy a já od něho nedokázala dát ruce pryč."


Adrianův vztah se Sydney nebyl nikdy jednoduchý, o to těžší pro jejich lásku bylo, když do Palm Springs přijela její sestra Zoe. Ta má Alchymistické myšlení zakořeněné hluboko v krvi, a proto si Sydney musí vymýšlet výmluvy, aby si ukradla alespoň pár chvil osamotě s Adrianem nebo na kouzla paní Terwillingerové. Do toho se ještě snaží objevit ten správný recept na inkoust do tetování proti nátlaku, který má každý Alchymista ve zlaté lilii.
   Zoe brzy začne mít podezření o Sydnyiných pochůzkách a bude si žádat stále více pozornosti od starší sestry, které se ji však nedostává. Moc nepomáhá, že jejich rodiče se rozvádějí a Sydney nepodporuje Zoeino přání zůstat s otcem a alchymisty.
 
   Sydney věděla, že ji její rozhodnutí jednou dostihnou, jen netušila, že to bude kvůli zrady člověka, na kterém ji nejvíce záleží. Důsledky tohoto odhalení jsou víc než hrozivé, ale jejich plný rozsah uvidíme až v 5. díle pokrevních pout "Silver shadows" .

Konečné hodnocení: 
  Už když jsem začínala tuhle knížku číst, tak jsem věděla, že z dílů, které zatím byly vydány se mi tenhle bude líbit nejvíce. Jeden z mnoha důvodů jsou taky části psané z Adrianova pohledu. Konečně máme možnost ho poznat více a vidět jak ho chvílemi ovládá Éter, a pak touha po Sydney. Musím říct, že mé romantické já, si užívalo každý moment, kdy ti dva byli spolu, a že jich bylo hodně.
   Richelle si taky vyhrála s dalšími zápletkami vedlejších postav, které tam nepřekážely a byly příjemným osvěžením celého příběhu. Dokonce jsem i začala mít ráda Jill, která mi nikdy nebyla moc sympatická. Tentokrát už tam nebylo tolik kouzlení a podobných věcí, jako v předešlých dílech, což mi moc nevadilo, protože chci číst knížku o vampýrech ne o čarodějnictví.
   Abych nějak shrnula své zběsilé myšlenky je to knížka plná lásky, něžností a víry, ale i akce, spontáních rozhodnutí, šílených nápadů, těžkých rozhodnutí, které ovlivní další vývin příběhu. Jak sama Richelle řekla v jednom rozhovoru, tento díl by se dal přirovnat k 3. dílu Vampýrské akademie, protože i tam už konečně byli spolu, ale něco se pokazilo.
   Po přečtení Indigového kouzla jsem se už nemohla dočkat pokračování a čekání na překlad by mě asi zabilo. Takže jsem si ji předobjednala v Angličtině a i když jsem ne všemu rozuměla, tak to za to stálo. Teď už se jen těším na to až si dokoupím i Českou verzi a vychutnám si každičký detail ze skvělého pokračování této série.
 


2 komentáře:

  1. Já čtu teprve první díl, ale už teď se Ohnivé srdce moc těším :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš na co, celé pokrevní pouta jsou skvělé a stane se tam toho hrozně moc, ale příští rok si musím dát re-reading celé série, protože indigové kouzlo jsem přečetla tak rychle, že si ani na většinu nepamatuju :D

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...