5. 1. 2014

Obálka týdne (3)

Toto je meme, které jsem vytvořila já. Vím, že podobných je tady už mnoho, ale tohle je má verze. Každou neděli budu dávat na blog článek s několika verzemi obálek jedné knížky a napíšu k nim co si o nich myslím, která je nejlepší...
   Dneska jsem dlouho vybírala, kterou knížku sem dát. Napadly mě knížky jako je Indigové kouzlo, ale to vyšlo asi jen ve dvou variantách, poté také The selection, ale u ní je použitá povětšinou jen originální obálka (není se čemu divit). Nakonec jsem se rozhodla pro první díl ze série Lux Obsidian. Napsala ji Jennifer Armentrout, ale nejspíš jste o ni ještě neslyšeli, což mi přijde naprosto hrozné.
   Obsidian se mi do rukou dostal někdy o letních prázdninách a já proseděla celý den čtením této knihy. Dostala mě. Naprosto... Hlavní hrdina je prostě sexy kluk, ze začátku se zdá být takovým vzpurným záporákem, přesně tak jak to máme rádi. 
   Jediné mínus na této knize je, že není v Češtině. Což stále nemůžu pochopit, hned po přečtení jsem psala několika nakladatelstvím, jestli ji nemají náhodou v plánu vydat a odpověď byla, že o ní uvažovali, ale že ji nahradili něčím jiným.  To jsem si říkala jestli Obsidian vůbec četli, protože i na Goodreads má vysoké hodnocení a prostě, to byste museli přečíst, abyste mě chápali, on je tak, tak krásný, hodný dokonalý... no asi už nechám svých zamilovaných výjevů nad tím, jak svět je nespravedlivý. ale dělám to pro vás. Pro vaše další probrečené sebelitovací noci, kvůli toho, že nemáte kluka jako je Daemon. Já jsem nebrečela...ani trochu. A abyste si přečetli knihu, která vás jednou chytne a už nepustí. 


Obsidian - Jennifer L. Armentrout 

Až/ pokud se má úroveň Němčiny dostane na takovou úroveň, že budu schopná číst Německé knížky, tohle bude první, kterou si pořídím. No nemilujte ji, sice se možná trochu nehodí k mimozemšťanům... eh zmínila jsem se, že hlavní hrdina je mimozemšťan se superschopnostmi? Ale k Daemonově schopnosti zastavit čas, či rozsvítit se jako cituji "Stripbar ve Vegas" by to i sedlo.  Je hezká a ne, že ne, celá je taková zahalená tajemstvím a touhou a já ji chci, třeba na ozdobu, ale jednou si ji koupím. 


Španělská obálka je také zajímavá. Sice bych upřednostila na obálce muže, ale i tak vypadá nadpozemsky a říká vám "Tuhle knihu neodložíte, čeká vás něco jiného, než na co jste zvyklí a připravte se na dalšího kluka, který vám zamotá mozek." Jako fakt vidíte ten výraz té holky "Ano Daemone Blacku, udělám pro tebe cokoliv." A už bych o něm měla přestat mluvit...


Druhé vydání v originále si zasloužilo třetí místo. Je to proto, že ten kluk vypadá jako simík, kterého jsem si jednou udělala v The sims 2 asi před sto lety, a takhle jsem si představovala dokonalého muže, takže další důvod, proč ho milovat - už i mé osmi leté já vědělo, že Daemon Black je nejvíc sexy.

   Tyhle tři jsem dala do jedné roviny, protože si jsou podobné. Úplně vlevo je původní vydání, které je podobné z výše jmenovaným druhým.  Uprostřed je Italské - spíš mi to přijde jako obálka k nějaké New adult knížce - a napravo je obálka audio knihy, žádná sláva tedy. 


   Pokud jste se dostali až sem gratuluji vám, ne vždy je lehké sledovat mozkové posuny holky, co je zamilovaná do fiktivní postavy. A teď mám na vás jen prosbu, s kterou knížkou bych měla udělat Obálku příštího týdne? 
Mějste se Kejbí! :)

4 komentáře:

  1. ty poslední tři se mi vůbec nelíbí :D určitě to někdy vydaj! :D tohle meme mě strašně baví :3 :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mi taky ne :D ...pevně v to věřím, protože všude je to chválený a má to fakt dobré hodnocení a oni místo toho vydaj něco jinýho :/ ...no budu doufat ;) :D ...jé to jsem ráda :)

      Vymazat
  2. Teď jsem na sebe fakt naštvaná, že nedokážu se dostat k tomu, abych riskla čtení v Aj. Když o tom tak hezky mluvíš, tak to musí být fakt dobré :D Nejvíce se mi líbí ta první obálka :) A příště udělej zase nějakou pro Čechy méně známou knihu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě to zkus :) Nebudeš rozumět všemu, ale stačí abys věděla o čem je řeč ;) http://book-lords.blogspot.cz/2013/06/jak-na-knihy-v-anglictine.html tady o tom je hezký článek :)
      Budu pátrat a snad nějakou najdu ;)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...