1. 1. 2015

Knižní Vánoce


   Krásný den vám všem! Nevím, jak u vás, ale u nás konečně nasněžilo, i když jen trochu, tak příroda vypadá kouzelně. V dnešním článku bych se vám chtěla pochlubit s knížkami, které jsem dostala od Ježíška k Vánocům. I když jich nebylo hodně, tak stále více, než jsem očekávala a mám z nich radost. Nebudu to více zdržovat a pustím se do představování.


   Tady jsou všechny pohromadě, více fotek přidám asi až zítra, protože nejsem doma a ty z mobilu nejsou nic moc.


   Nejprve jsem „dostala“ Papírová města od Johna Greena. Sama jsem si je koupila, když jsem byla ve Vídni na Vánočních trzích, takže je to vlastně dárek od rodičů, kteří mi dali s sebou kapesné. Než jsem jela do Vídně, tak jsem se doslechla, že tam je knihkupectví Shakespeare and Company a naštěstí se mi ho podařilo najít, protože bylo v takové zapadlé uličce, ale o to víc kouzelně jsem si připadala, když jsem vešla do takového malého krámku s knížkami až po strop. Bohužel jsem neměla moc času, a tak jsem vsadila na první knížku, kterou jsem znala.

   Druhou knížku, Annu Kareninu jsem dostala, když jsme si ve třídě vyměňovali dárky. Je to docela velká bichlička, ale snad si na ni najdu čas, protože vypadá krásně a myslím, že ji budu potřebovat k maturitě. Musím říct, že mě tento dárek překvapil, protože většinou jsem na třídní Vánoce dostala nějaký univerzální dárek v podobě hrnku, ale teď jsem dostala konečně něco, co tak nějak ke mně patří a jsem za to moc ráda.

   Od svého milého jsem dostala Vidím to, co vrah, kterou jsem si sama vybrala, protože bych chtěla vyzkoušet něco jiného, než co normálně čtu. Jsem na ni zvědavá, ale nejspíš ji začnu číst, až po Novém roce, protože teď mám ještě rozečtené Paper Towns.

   Poslední knížku, Willa Graysona, jsem dostala od svého bráchy pod stromeček. Zhruba jsem věděla, co asi dostanu, protože mi nechtěl kupovat něco, co bych si nepřála, tak jsem mu jen řekla, jaké knížky bych uvítala a tahle byla na mém seznamu. Je napsaná mými dvěma oblíbenými autory (I když je pravda, že mě teď trochu zklamal John Green, protože Paper Towns mi moc nesedlo). Od Davida Levithana jsem jen zatím četla Den, co den a Boy meets boy, ale jeho styl psaní je zvláštní a vtipný a tak věřím, že spolu tuhle knížku doladili k dokonalosti a bude obsahovat jak humor, tak zajímavé myšlenky, zvláštní příběh i něco hlubšího a kouzelného.

Napište mi, co jste vy dostali od Ježíška, popřípadě jestli jste si něco naježili sami.

Mějte se krásně,
Vaše
KejBí! 

8 komentářů:

  1. Já od Ježíška dostala Zeď od Síse, Ten, kdo stojí v koutě a Tygra ve studni. Pak jsem si teď dodatečně pořídila namísto jednoho duplikovaného dárku, který jsem v knihkupectví vracela, Fantastická zvířata a kde je najít, čímž jsem si zkompletovala Potterovskou sbírku, a Skácelovu Překrásná je nepotřeba nářku.

    Shakespear and company - to musel být pěkný zážitek, určitě bych si o tom ráda přečetla více.=)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel jsem tam fakt měla jen čtvrthodiny a nemohla jsem si to více prošmejdit, ale něco kraťoučkého bych sepsat mohla :)
      Většinu knížek bohužel neznám, ale akorát nedávno jsem dočetla Ten kdo stojí v koutě a byla jsem nadšená, ostatně asi jako většina lidí, kterým tato kniha přišla pod ruku :) Věřím, že se ti bude taky líbit.
      Harryho Pottera jsem ještě nečetla :/ Ale čekám, až se nade mnou někdo slituje a koupí mi tohle úžasné vydání :3 http://www.bookdepository.com/Special-Edition-Harry-Potter-Paperback-Box-Set-Inc-Scholastic/9780545596275

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Už se na ně těším ;) Hlavně na Willa Graysona, jak píšu tak začátek Papírových měst mě moc neokouzlil :/

      Vymazat
  3. Všechny knížky vypadají super :) Na Annu Kareninu se taky někdy chystám, půjčila mi jí kamarádka, protože jsem si posteskla, že jsem ji ještě nečetla :)
    V Shakespeare and Company to muselo vypadat krásně, hlavně knížky až po strop se mi líbí :) Nedávno jsem navštívila v Praze antikvariát a tam měli takové ty vysoké stropy a regály až nahoru plné knih :) Navíc tam měli bezvadný výběr, akorát jsem bohužel sebou neměla dost peněz, klasika... :D
    Jinak já jsem pod stromečkem našla tři horory od Johna Saula, objednala jsem si je před Vánoci, když byly ve výprodeji a vrazila je mamce, ať mi je zabalí pod stromek, Strach moudrého muže a Píseň krve (teď jsem ujetá na fantasy). A můj milý to dovršil úžasnou Osvětimskou knihovnicí, kterou chci už od té doby co vyšla a teď jí konečně mám a jsem z ní nadšená úplně nejvíc, stihla jsem jí už přečíst a musím teda říct, že kdo má rád tenhle žánr, tak fakt pecka :)
    Tak ať se ti pěkně čte! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě celkem děsí ta délka, ale letos chci začít s něčím jednodušším / s něčím co mě zaujalo :) Například Remarqua a podobně - myslím tím s četbou k maturitě, přece jen se mi to blíží a ještě teď zpřísnili kritéria, ale zas kdovíjak to bude do mé maturity :D
      Bylo to super, hlavně i v takové zapadlé uličce takže to vypadalo tak kouzelně :) Takový bych taky chtěla navštívit ;ú
      Takové dárky jsou nejlepší, alespoň dostaneme něco, co si přejeme :) Na Píseň krve jsem slyšela chválu, tak bych se po ni asi měla podívat taky :) Já teda akové knihy oc nemusím, ale když se ti trefil do chuti tak je to nejlepší :)
      Tobě taky!

      Vymazat
  4. Já jsem dostala spoustu knih i Papírová města, ale největší radost mám z knihy Zimní příběh. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem zvědavá, jak se ti budou líbit :) Zimní příběh vypadá zajímavě, asi ho někde omrknu ;)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...