13. 9. 2015

Deset malých nadechnutí - K.A. Tucker


Kathleen je úspěšná spisovatelka píšící především pro teenagery, al v jejích knihách najdete spoustu maličkostí, které zaujmou i ty, kteří nepatří do cílové skupiny. Svou první knihu vydala již v šesti letech, avšak proslavila se až sérií Deset malých nadechnutí, jejíž první díl jsem právě přečetla.


Vydalo nakladatelství Baronet, v roce 2015, 261 stran

Nový začátek, nepřekonatelná přitažlivost a odpuštění...

Život Kacey a Livie není „normální“ už nějaký ten pátek. Avšak rozhodnutí to změnit přijde, až je Livie téměř znásilněna vlastním strýcem.  Kacey přebere zodpovědnost do vlastních rukou a společně se vydávají do Miami začít úplně od nuly, zapomenout na minulost a stát se lidmi, na které by jejich rodiče mohli být pyšní. Kacey začne nevinně pracovat v kavárně a žijí ze dne na den. Své sestře se snaží poskytnou tu nejlepší péči, kterou jen dokáže, i když je to těžké. Jejich situaci však zachrání sousedka, která Kacey dohodí práci u baru a její šance na získání  vysněného života stoupají.

Při nastěhování do nového bytu Kacey potkává Trenta, naprosto neodolatelného souseda, kterému by mohlo její srdce podlehnout. Kacey však před sebe postaví nepřekonatelné hradby a nechce si ho pustit k tělu, nejen kvůli jeho nikdy nekončícím otázkám na její minulost. Jenže sama ví, že jejich vzájemná přitažlivost je mnohem silnější.

Co když se vám život obrátí vzhůru nohama?  Co když se už nemáte na koho spolehnout? Co když se rozhodnete začít znovu? Co když zjistíte, že vaše minulost vás vždycky dostihne? 10 malých nadechnutí vám dá odpovědi na všechny tyto otázky. Prostě to zvládnete. Stejně jako to musela zvládnout Kacey, která se i přes všechny překážky zvládla znovu postavit a postarat se jak o sebe, tak i o svou sestru.

Lov potravin v kontejnerech na odpadky prý už není taková zábava, jako bývával.

Abych pravdu řekla, tak mi Kacey byla ze začátku docela nesympatická, moc upjatá, chladná a cynická. Prostě na nějaké sžití s hlavní postavou jsem mohla zapomenout, ačkoliv jsem její postoj ke světu chápala. O to milejší mi byla Livie, která rozjasnila Kaceino pochmurné myšlení. Příjemným ozvláštněním mi byla i Storm, která si mě získala svým vtipem a dokázala, že i ve strip baru můžou pracovat slušní lidé s vysokými ambicemi, kterým bohužel nepřál osud.

V knize bylo později krásně vidět, jak si se svými postavami Tuckerová vyhrála a věděla, jaké je chce mít. Nenarazila jsem na dva hrdiny, kteří by si byli podobní a já si tak pletla jejich osudy. Každý svým kouskem osobnosti do celého příběh krásně zapadal a dohromady jim to zkrátka a dobře klapalo jako hodinkám.


Z, na první pohled, dívčího románku se vyklubala knížka, která vás dostane již po prvních stránkách. Neustále si kladete otázky, které se po celou dobu knihy hromadí a jen sem tam dostanete tolik žádanou odpověď, díky toho jste pořád napjatí a otáčíte stránku za stránkou. I když už najdete nějaké chybičky, tak na druhou stranu máte 304 důvodů pro dočtení knihy. Na každé straně se skrývá nějaká drobnost, která vám vykouzlí úsměv na tváři, donutí vás se zamyslet nebo si rovnou uvědomíte, jak krásně se máte, když můžete číst 10 malých nadechnutí. 

E-knihu si můžete zakoupit na e-shopu Palmknihy.cz


Mějte se krásně, 
Vaše
KejBí!

1 komentář:

  1. Ahoj, zvu tě na soutěž na mém blogu http://knihomolkasro.blogspot.cz/2015/09/soutez-o-knihu.html

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...