20. 9. 2015

Report - Michal Viewegh a dva ušmudlané dorty

Pátek, 19.6.2015
17:42 Potopená v těstu, krému a marcipánu nadávám na svět, protože člověk, který si vymyslí udělat dva potahované dorty ve tvaru kytary  v jeden den, je vážně idiot. Nutno podotknout, že tím idiotem myslím sebe sama, a že  potahovaný dort jsem v životě nedělala.

17:49 Víc těsta, víc krému, víc marcipánu. V nestřežené chvíli, kdy si dávám od toho všeho pauzu, mě zastihne otec s tím, že jeden z dortů bych měla asi tak za 10 minut odevzdat oslavenci (bratrovi), protože bude zahájena slavnostní rychlovečeře. Protože bratr, slavící naprosto bezvýznamné 24. Narozeniny, musí v 7 pryč a taktéž mě informoval, že od osmi je v naší dědině nějaký spisovatel na literární noci. Nějaký „Majkl víněco“. Naprosto zmatená všemi nově nabytými informacemi spíchám zbytky těsta s trochou krému a doprostřed házím svíčku. Nový dort ve tvaru kánoe předávám bratrovi s tím, že jeho dar ještě nedorazil.

18:12 Při slavnostní večeři se od mamky dozvídám, že za Majklem stojí Michael Viewegh jeden z největších českých spisovatelů. Nevěřícně zapojuji do konverzace Google a ověřuji si že to je doopravdy pravda.

18:15 Běžím dodělat základ druhého dortu a potahování odkládám na dobu neurčitou.

19:20 S hrůzou zjišťuji, že čtyři dny antibiotik na mě zanechaly hrůzné následky a snažím se ze sebe udělat znova člověka. Stíhám vás ještě informovat na facebooku krátkým statusem  a dávám se do práce.

19:45 Snad se mi to povedlo a vybíhám z domu směr Městský úřad, kde se všechno bude odehrávat.

19:59 Stíhám jak nikdy. Vcházím do již zaplněné místnosti, kupuji si knížku Zpátky ve hře, ke které se bude celá akce vztahovat, vyhledávám tetu a nacházím místo ve čtvrté řadě.

20:03 Do čela přichází Michal Viewegh v doprovodu naši knihovnice. Po krátkém představení začíná číst jednu povídku o tom, jak žena skrývala svého mrtvého muže. Člověk by ani neřekl, že tohle téma rozesměje celý sál.

20:20 Stále s úsměvy na tváři přichází trapné ticho, kdy je vyhlášen čas na otázky. Byli jsme poinformování, že nás nechá „vyhnít“, a třeba se někdo na něco zeptá.

20:23 Prvního člověka přemohla zvědavost a odstartoval debatu, která trvala až do 9. hodin. Dozvěděli jsme se spoustu věcí, a větší část  z nich jsem už zapomněla, i když jsem si říkala, že vám o tom musím napsat. V paměti mi například utkvělo to, že hlášku z Účastníků zájezdu „Hnědé podšálky vracejte.“  doopravdy uslyšel při jedné ze svých dovolených nebo že začal psát fantasy knihu,ke které sice vymyslel fantasy část, ale příběh chyběl, tak snad ho někdy políbí můza a tenhle nápad dotáhne do konce! 

20:59 Nakonec na řadu přišla autogramiáda a já dostala své první věnování! Dokonce jsme si s tetou udělaly i fotku, z toho máme obě radost!

Z celé akce jsem odcházela nabitá energií,  pan Viewegh je moc milý, sympatický a vtipný, to se ukazuje i na jeho knihách. Sice jsem do té doby žádnou nečetla, ale Zpátky ve hře už mám z větší části přečtené, tak se více dozvíte v krátkém shrnutí, které někdy časem přijde (Nebo taky ne, že...). Kéž by takových akcí u nás bylo více, ale jsem si celkem jistá, že jednou za všemi spisovateli dojedu sama.

Jinak dorty dopadly obstojně, i když jsem je dodělávala o půlnoci – dokonce byly i poživatelné!

Mějte se krásně,
Vaše
KejBí!

3 komentáře:

  1. Naprosto dokonalý článek! :) Fakt čtivĕ a vtipně napsané, mohla bys takových reportů psát víc :D :) Wayll

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :)) To bych musela chodit na více akcí, ale neboj až příště něco bude, tak o tom hned napíšu :)

      Vymazat
  2. Are you looking for free Instagram Followers and Likes?
    Did you know you can get them ON AUTOPILOT AND ABSOLUTELY FREE by getting an account on Like 4 Like?

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...