8. 3. 2014

Easy? - Tammara Weber

18741757
   Tammara Weber je Americká spisovatelka, knihy vždy byly její vášní a svůj první román hodila do skartovačky. Miluje šťastné konce a má za sebou už jednu úspěšnou sérii Between the lines (Mezi řádky), avšak nejvíce se proslavila díky svému románu Easy?, kterou u nás loni vydalo nakladatelství Jota. Já se k němu po čtvrt roce taky dostala a myslím, že od této spisovatelky se tak snadno neodtrhnu... (Napsáno na základě informací nakladatele)
Odkaz na Goodreads

"Láska není absence logiky
Ale logika prozkoumaná a přepočítaná
Rozžhavená a zakřivená
Aby se dobře vešla do záhybů srdce."
   



Kluk mnoha tváří, zlomené srdce a nevyzpytatelné události...


   Jacquelin se vzpamatovává z rozchodu s Kenedym, s klukem díky kterému se vzdala svých snů o studování hudby, nechala se oslovovat Jackie a dělala vše pro to, aby se měl dobře. On si však chtěl užít než se stane uznávaným politikem. To Jacquelin zlomí a ona neví, co se životem. Ztratila většinu svých kamarádů, a proto se z jednoho večírku, na který ji dotáhla její kamarádka Erin, snaží, co nejdříve vypařit. Na cestě se ji však pokusí znásilnit Kenedyho rival, tomu však zabrání záhadný kluk s kroužkem ve rtu, uštědří mu pár dobře mířených ran do obličeje a zaveze Jacquelin na kolej.
   Po tomhle dni je Lucas - jak se brzy dozvěděla jeho jméno - všude... doslova. Potkávají se čím dál častěji a ona začíná uvažovat, že by byl vhodná náplast na své zlomené srdce, později k němu však začne cítit něco víc a jak si může být jistá, jestli všechno bude v pohodě?


"Vzal z trávy svou bundu a zabalil mě do ní, pak si mě přitáhl ještě blíž a už jsme nic neříkali." 

   Lucas na první pohled působí jako bad-boy a to je na něm přitažlivé, ale za celou touhle maskou se skrývá obětavý, citlivý kluk, který má za sebou krušné časy a jediné na čem mu teď záleží je dostudovat a najít si dobrou práci. Tím, že mu Jacquelin vstoupí do života, si přehází všechny priority, které kdy měl, protože jediné, co kdy doopravdy potřeboval, byla holka, kterou by mohl zachránit...
   Na rozdíl od Lucase měla Jacquelin celkem jednoduchý život. Měla našlápnuto na dobrou hudební kariéru, ale vztah s Kenedym ji tento sen zničil. V knize ji nacházíme v ne příliš jednoduché situaci, kdy sama neví, co od života čeká, a jaký by vlastně měl být kluk, který by ji doprovázel po zbytek života.
   Její nejlepší kamarádka / spolubydlící Erin dodává celé knize svěží nádech, ozvláštňuje stránky svým optimistickým pohledem k životu, sarkastickými poznámkami pronesenými v ten pravý moment a duchaplnými radami v oblasti randění.
   

Konečné hodnocení
   
   Nevím, jestli jste si toho všimli, ale v poslední době čtu více méně jen Contemporary romance (Romány z dnešní doby), v těch zimních líných dnech je to nejlepší. Některé knížky jsou horší, některé lepší, a některé jako je tato vám vyrazí dech, zamotají mysl a nenechají vás přemýšlet o ničem jiném než nad osudy hrdinů, kteří si vás získají hned při prvních stránkách.
   Celé téma znásilňování, kterým se spisovatelka v knize, mimo jiné zabývá, je velice dobře promyšlené a ukazuje na spousty možností, jak se takovýmto situacím vyhnout, popřípadě ubránit.

  Znáte ten typ knížek,od kterých si někdy přečtete anotaci, pak vidíte spousty recenzí, jednu tak zběžně přelétnete, po pár měsících sedíte doma s knihou v ruce, vůbec netušíte, co čekat, protože už jste to za tu dobu zapomněli, otevřete na první stranu a zavřete, až se pročtete až na tu poslední? Jo, tak přesně takové Easy je. Nepustí vás, ani když už ve tři ráno máte co dělat, abyste udrželi otevřené oči a vnímali, co se děje, nenechá vás v klidu napsat písemku z matiky a na nějakou procházku ve výjimečně krásný slunečný den můžete zapomenout.


4 komentáře:

  1. Recenze se mi moc líbí. :) Neměnila bych nic. ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Knižku akorát čítam :) je riadne super :) Strašie mi lezie na nervy BUCK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Buck je idiot :D ...pak mi napiš, jak se ti líbila ;)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...