12. 1. 2014

Obálka týdne (4)

Toto je meme, které jsem vytvořila já. Vím, že podobných je tady už mnoho, ale tohle je má verze. Každou neděli budu dávat na blog článek s několika verzemi obálek jedné knížky a napíšu k nim co si o nich myslím, která je nejlepší...
Na přání jedné z vás jsem si tento týdne vybrala zase méně známou knížku, ale příště už to budu asi střídat :) 
O příběhu bych jen řekla, že se jedná o bratra a sestru, kteří se společně musí starat o své sourozence, matku alkoholičku a ještě k tomu se do sebe zamilují. 

Forbidden - Tabitha Suzuma

Nejvíce se mi líbí Anglická verze obálky, kterou mám také doma. Srdíčko je "vyražené" do knihy, takže působí plasticky a celkově kniha působí moc hezky. Na první pohled obálka varuje, že to nebude jen tak, a že o šťastném konci si můžeme jen nechat zdát. Jak se říká v jednoduchosti je krása, a tahle si mě tím získala, protože na rozdíl od obálky, je láska v této knize komplikovaná. 



Originální obálka je podobná té předchozí, ale přijde mi ještě více zlověstná a krutá, proto se mi červená zamlouvá více. Stejně jako u Anglické i tady je citát z knihy, jeden z mých oblíbených, a mě se prostě líbí, když se v jedné větě shrne to, o čem kniha kniha je. Podobně to bylo i u Hvězdy nám nepřály... Asi mám ráda citáty na obálkách :)


Na rozdíl od předešlých i Německá obálka přijde víc romantičtější, s nadějí, že to vlastně skončí dobře. Srdíčko je takové zamlžené, jakoby nechtěli, abychom se na něj dívali. Ale i přesto jsem ho dala na třetí místo. Začínám zjišťovat, že Němci mají trochu jiný styl obálek, než na jaký jsme zvyklí, ale tak nějak se mi to líbí. 


Italskou a Španělskou jsem dala vedle sebe, protože jsou si z ostatníma podobné. Přijdou mi ještě jednodušší než předešlé a už se mi tolik nelíbí.  


Thajská obálka je úplně jiná než ostatní, a to se mi na ni líbí. Je taková mrazivá a chladná, ale nějak mi nesedí k postavám, nevím proč. Kdybych ji viděla  v knihkupectví, tak by mě asi ani nezaujala, a já bych si ji nekoupila. 


Ehm...Co k tomu říct? Dánové to lehce nedali, shnilá vrba? Proč? No každopádně tohle ošklivka týdne a raději se k ní nebudu více vyjadřovat. 

Pište mi do komentářů, která se vám nejvíce líbí a o které knížce bych tohle měla udělat příště! 
Kejbí

4 komentáře:

  1. Nejvíc se mi líbí ta originální černá... a ten příběh může být docela zajímavý :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se původně taky líbila ta černá, a když jsem dostala tu červenou, tak nějak se mi dostala pod kůži :) ...Je a hlavně jsem se u něj vůbec nenudila a o volných chvílích jsem vymýšlela, jak by to mohlo skončit a nakonec kniha dopadla úplně jinak :D :)

      Vymazat
  2. ještě víc než červená se mi líbí ta černá :) a ta německá mi naopak přijde trochu přeslazená.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně - přeslazená, to je to slovo, na které jsem při psaní článku nemohla přijít :D Prostě se k celé té knize moc nehodí :D

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...