12. 4. 2014

7 Prokletí Sobot...



Určitě jste si toho všimli nebo to tak máme jen my - lidi z těch velkých dír, ze kterých se o víkendu nejde dostat - ale soboty jsou nejvíc prokleté dny. Fakt, že jo. Ráno se probudíte, zjistíte, že je konečně krásný slunečný den, a pak si vzpomenete, že je sobota a to vám naprosto zrujnuje vaši dobrou náladu. Teď bych vám nejspíš měla říct, proč jsou soboty, tak hrozné dny, že?



1, Týdenní úklid
Nevím jak je to u vás, ale v naší rodině je sobota dnem všech domácích prací, protože přes týden na to nikdo nemá čas, a když přijdeme domů, tak jsme rádi, že si můžeme lehnout a spát. Jenže o víkendu všichni mají nadbytečného času až moc - hlavně rodiče - takže vymýšlejí, co nejvíc užitečných způsobů, jak tento krásný den strávit. Takže nemám šanci se vyhnout všem tě činnostem, které nepatří mezi mé oblíbené jako je vysávání, vytírání, věšení prádla, žehlení atd atd. 

2, Ztracení v čase
 Znáte takovou tu chuť vyrazit někam mezi lidi, a pak si uvědomíte, že autobus jel před pěti minutama a další jede až za 3 hodiny. Naprosto normální situace a stejně, když už se někam dostanete, tak musíte čekat hodinu na další autobus, aby vás dopravil na místo setkání, načež přijdete pozdě, protože to jinak nešlo. 

3, Ostatní si víkend očividně užívají...
Ne vážně, v tyto osudné dny všechny sociální sítě zejí prázdnotou. Většinu videí mí oblíbení youtubeři sdílejí ve čtvrtek (Proč ve čtvrtek nechápu) a málokdo napíše nějaký nový článek, a když už tak recenze, na které většinou nemám zrovna náladu - miluju články ze života, protože mě alespoň uklidňuje pocit, že někdo má život zábavnější než já. No a pokud ještě neznáte můj názor na facebook, tak se radši neptejte, ale nemám ho ráda, někdy o tom napíšu článek... Takže mi nezbývá než jen sledovat twitter, jenže tam zase těch 170 slov od lidí, kteří vás zajímají přečtete strašně rychle a už jste zase na začátku. 

4, Všechno už jsem viděla, všechno už jsem slyšela... 
Ano, každou sobotu se mi zdá, že už jsem viděla, každý film, který by mě mohl zajímat a alba svých oblíbenců znám nazpaměť, navíc zrovna tenhle týden má tolik seriálů pauzu, takže vlastně když už jsme vyloučili sociální sítě i sledování filmu, co bych na tom počítači měla dělat? 

5, Ano, mám doma 158 knih, ale nemám co číst
Znáte to, podíváte se před svoji knihovničku překypující knížkami, které už tam leží od loňských výprodejů v nějakém knihkupectví, ale ani na jednu nemáte náladu. Ani se na jednotlivé tituly nepodíváte a už si jen odškrtáváte - tahle bude moc romantická, tam se moc zabíjí, to jméno se mi nelíbí a o téhle ani nevím, jak se tady dostala... 

6, Naprostá beznaděj
Takže po té, co jste vyzkoušeli už všechny způsoby, jak zahnat nudu, jen aby už bylo pondělí a nejraději byste se prospali víkendem k normálnímu dni, musím ještě zmínit, že prostě v sobotu se nedají dodržovat vaše novo-týdenní předsevzetí. Například to mé - nebudu si stěžovat - už je porušeno jen tím, že píšu tento článek z čisté frustrace nad sobotou. Samozřejmě se do této kategorie počítají i další challenge -nebudu pít kafe (protože, když už nevíte coby, normálně si uvaříte kafe a ono vás to nakopne), nebudu jíst sladké, každý den budu cvičit... A hlavně dodržovat v takových chvílích předsevzetí, že si nic nekoupíte na bookdepository je naprosto šílené, protože je to tak lehké - jen napíšete pár slov, párkrát kliknete a za týden už na vás čeká 159. knížka na tu velkou hromadu nepřečtených knih. 

7. Převařený mozek
Po celém týdnu, kdy jste se pilně učili ve škole nebo pracovali, tak už prostě nemáte sílu napsat něco srozumitelného na blog, tak píšete o první věci, co vás napadne a to o tom, jak soboty nestojí za nic... Aneb ukradly mi mou můzu! 

Tak to je vše, co mě napadlo, i když jsem si jistá, že důvodů, proč je sobota špatný den, je více. Napište mi, jak to se sobotami máte vy nebo čím se v takových to dnech zabavíte, ať se inspiruji. To mi připomíná, že jsem si dělala ovocný milkshake, tak mě napadlo, že bych vám tady mohla napsat recept, pokud byste chtěli. 


Užijte si zbytek víkendu více než já,
Vaše
KejBí! 



5 komentářů:

  1. Naprosto souhlasím,že takové dny jsou nejhorší :\ jinak skvělý článek :) Jenže teď bych nějakou takovou sobotu hned brala,poslední dobou nevím kam skočit.....Ale ten recept na milkshake bychom určitě brali ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tě někdy unesu a můžem si takový den udělat spolu:) Tak to ho teda napíšu ;)

      Vymazat
  2. V tomhle s tebou výjimečně nesouhlasím.. Celý týden mám tak nabitý (včetně neděle), že sobota je prakticky jediný den, kdy můžu dělat čistě to, co chci. A stejně mám v závěru pocit, že jsem nic nestihla :D Ale celý den mi kazí ta hnusná frustrace, že vím, že v neděli budu stíhat ještě míň. Asi jako když je neděle večer a všichni si uvědomují, že zítra je škola. :D Dneska jsem po straaašně dlouhé době mohla od rána do večera číst, takže fajn den :) I když přiznávám, že se do mě také občas zahryzne nuda z toho, že mám nezvykle HODNĚ času, dokonce celý den :D
    Ano, chceme milkshake! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to právě mám tak, že přes týden jsem hodně po škole s kamarádama a tak, protože nemám žádný kroužek nebo něco, a potom o víkendu, kdy jsem od nich odříznutá, tak je to celkem na nic, ale chápu tě, že když toho máš hodně, tak je to příjemný odpočinek :)
      Tak já to zkusím do zítřka sepsat a snad to i publikuju :)

      Vymazat
    2. Ale musím přiznat, že chvíli po tomhle komentáři jsem knížku dočetla a pak se asi hodinu válela v obýváku a otravovala bráchu, že nemám co dělat :D takže na těch sobotách něco bude. Sice jsou skvělé, ale zároveň prostě DIVNÉ. :D

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...