27. 9. 2015

Colleen Hoover - Ugly love

17788401Colleen Hoover je mladá autorka několika bestsellerů (Beznaděje, Život jedna báseň). Doma má na starost rovnou čtyři chlapy, proto pro ni není problém psát z mužského pohledu. V Česku její knihy naleznete u nakladatelství Yoli, příští rok vyjde Ugly love pod názvem Nešťastná láska, teď si na ni můžete přečíst mou recenzi.

Vydalo nakladatelství Atria books v roce 2014, 337 stran

Když se Tate přistěhuje za svým bratrem vůbec netuší, co všechno se vyklube z opilého kluka válejícího se před dveřmi jejího nového bytu. O to víc je překvapená, když zjistí, že je to bratrův nejlepší kamarád Miles a má se o něj postarat. A to by nebyla správná New adult kniha, kdyby mezi nimi neprobíhalo to správné jiskření, které je dřív nebo později svede do jedné postele. Nikam jinam. Milesova minulost mu neumožňuje se odevzdat Tate, tak jak by si přála, jak dlouho však vydrží skrývat své city?

Neptej se na minulost.
Neočekávej budoucnost.
Jediné slovo, které mě napadá pro popsání Tate je plochá. Nijaká. Nemastná neslaná. A dál si to asi domyslíte. I když ve skutečnosti to mohla být milá holka, ale v knize se bohužel moc neprojevovala a dělala to, co se ji píská.
Naopak Miles mi byl sympatický, ačkoliv byl odtažitý, to ale bylo pochopitelné. Od začátku bylo jasné, že ho potkalo něco nemilého a o to větší požitek jsem potom měla ze samotného odhalení, které bylo srdcervoucí a srdce tekly proudem.

Ačkoliv všechny akce v knize byly odůvodněné, docela mi vadilo to, že všechny Tateiny kapitoly končily v posteli. Vždy když jsem začal číst její kapitolu už jsem věděla, že to bude jen o nějakém podnětu, který ji dovede do postele s Milesem. Vzhledem k tomu, že její kapitoly zaujímal větší část v knize, tak už bylo otravné, jak se pokaždé s mírnými nuancemi opakuje stejný scénář.
Také prostředí knihy nebylo zajímavé. Jeho pokoj. Její pokoj. Obývák. Kuchyně. Asi si to dokážete představit. Není divu, když tam spolu jenom spali, tak nic zajímavějšího vymyslet asi nešlo.  Našla bych pár hezkých scén na letišti pod hvězdami a podobně, moc jich bohužel nebylo.

Ugly love sice nepatří mezi mé nejoblíbenější knihy, ale zaujme vás svým dojemným příběhem, který se kousek po kousku dozvídáme na pozadí hlavní linky. Jak sama Colleen řekla, Miles byl první kluk, kterého napsala, jehož příběh ji rozplakal. Takže vám garantuji, že při čtení této knihy nezůstane ani vaše oko suché. I když je možné, že se do hrdinů a jejich strastí až příliš moc vžívám. 

Oproti Hopeless, kterou jsem také letos četla, na mě kniha tolik nezapůsobila, nevryla se mi do paměti, ani se o ni nebudu sálodlouze vybavovat se svými přáteli. Ugly love obsahuje správné množství téměř dokonalých hlavních hrdinů, starostlivých bratrů a na můj vkus až moc sexu, ale nelze uspokojit všechny. Je to klasická New Adult kniha, která uspokojí všechny příznivce tohoto žánru a Colleen Hoover.  

Mějte se krásně, 
Vaše
KejBí!

7 komentářů:

  1. Úžasná recenze!

    Je to škoda, že hlavní hrdinka nebyla něčím zajímavá.. Ale tak na druhou stranu, i ve skutečném životě jsou někteří "nemastní neslaní", tak třeba to byl záměr... :D

    A ty milostné scény by mě asi taky rozčilovaly. I když v poslední době mi milostné zápletky nevadí ani z poloviny tolik jako předtím, pořád je ale tisíckrát lepší, když má knížka i nějaký pořádný příběh než jen postelové scény... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel ten doopravdy zajímavý příběh byl jen na pozadí, ale tak nevadí, jako odpočinkové čtení je dobrá :) Děkuji!:)

      Vymazat
  2. Upřímně... tyhle knihy nejsou pro mě. Mě by příběh asi ubíjel svojí jednotvárností a je mi úplně jedno, že by se to jednou dělo v kuchyni a jednou v koupelně :D
    Moc pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) no mě už to časem taky nebavilo, že jsem věděla, že každá kapitola bude směřovat jen k tomu jednomu :D

      Vymazat
  3. Skvělá recenze. :) Kdysi jsem něco od Coleen zkoušela a moc mě to nebralo, tak jsem to nečetla, ale možná, že teď už by to bylo lepší. Každopádně skvělá recenze, moc ráda čtu ty na knihy v angličtině.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! No já ani nečekala, že mě to tolik chytne. Většinou nemám ráda knihy těchto autorů, co mají šest knížek za rok a všichni je čtou,ale tohle se opravdu povedlo! :)

      Vymazat
  4. Jojo, mám to podobně, ale četlo se to dobře.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...