1. 12. 2013

Padlí andělé a Leviatan - Thomas E. Sniegoski

Autor : Thomas E. Sniegoski
Žánr: fantasy,
Díl : 1.
Počet stran : 416
Série : Delirium
Nakladatelství: Cooboo, 2011


"Opakoval dokola jedno jediné slovo. Nephilim."


Anotace: Aaron Corbet je celkem normální kluk, trochu samotář, sirotek s problematickou minulostí, který ale doufá, že snad konečně našel náhradní rodinu, přátele i smysl života. To všechno se ale změní na jeho osmnácté narozeniny; začne najednou rozumět portugalštině, latině, a dokonce i svému psovi, a jeho závěr je celkem logický – totálně se zbláznil!
Pak se ale objeví dva velice podivní muži, kteří se ho snaží varovat před nebezpečím, jež mu hrozí, a navíc mu prozradí, že je Nephilim – syn smrtelnice a anděla, padlého anděla. Aaron se to pokouší odmítnout a popírá své nadpřirozené schopnosti. Ale musí se se svým dědictvím vyrovnat - a to rychle. Temné síly nabývají na moci a jsou odhodlány jej zničit… A tak začíná příběh plný zvratů, utrpení, andělů a odvěkého boje dobra a zla.


   

   Další andělský příběh. Další člověk, ze kterého se vyklube nephilim. Nebylo tady už takových příběhů dost? Nestačily ty sladké andělské holčičky, co se zamilovaly do špatných kluků? Ne. Knížka Padlí andělé není o žádných zamilovaných řečičkách, ani o zakázané lásce. Jediné o co tady jde, je proroctví, při jehož naplnění budou osvobozeny tisíce padlých andělů.


Nephilim, Padlí andělé a záhadné městečko

"Ne pes. Jiný."  


   Vítejte ve světě Aarona Corberta. Konečně našel rodinu, která přečkala jeho krušné období a měla ho ráda i přes všechny problémy, které měl. Aaronův život se po dlouhé době uklidnil a začal žít normální život. Studuje poslední ročník střední školy, nachází přátele a možná i holku, se kterou by se chtěl víc poznat. 

   
   Na jeho 18 narozeniny se však vše změní. Začne rozumět cizím řečem. Potká padlého anděla, který mu vyjasní, kdo je - nephilim. Aaron to však popírá a snaží se žít dál normálně a nevšímat si toho, že na něj jeho pes Gabriel mluví. Padlý anděl se však nevzdává a krutým způsobem donutí Aarona přijmout své andělské já. To zaznamenají nejen padlí andělé, ale i mocnosti. Nejvyšší andělské bytosti. Snaží se ho chytit a zahnat do pasti. Tak přijde nevyhnutelný boj, při kterém mu padlý anděl Camael pomáhá a dává rady při další cestě za poznáním sebe samého. 
  
  V druhé části knihy - Leviatanu, Aaron poznává, že mocnosti nejsou jediným nebezpečím, co se na Zemi skrývá. Záhadné městečko Blithe, ve kterém pozná veterinářku Katie skrývá víc, než se zdá. Do toho se připlete záhadné zmizení Camaela a on je najednou na všechno sám. 
   

Konečné hodnocení:


   Po dlouhém čtení, jsem došla na poslední stránku Leviatanu a přemýšlela, co si mám myslet. Nebyla to žádná veselá knížka s přehnaným happyendem. Avšak skončila celkem optimisticky se slibnou vyhlídkou k druhému dílu, o kterém doufám, že je lepší než ten první, který mě zas až tak nenadchnul. Podle mě v  ní bylo až přespříliš popisu, a děje naopak málo. Z nějakého důvodu, mě ale stále něco popohánělo ji číst dál. Pořád jste chtěli něco vědět, něco zůstávalo tajemstvím a vy jste otáčeli stránku za stránku, jen abyste poodhalili další kousek Aaronova příběhu. 

   
   Jsem člověk, co doslova ujíždí na těch romantických chvílích, které se v nějaké knížce objeví. Tímto Padlí andělé vybočují z řady, protože takových scén je pramálo - slovy jedna, jestli si dobře vzpomínám. Konec však naznačuje, že nějaké té milostné zápletky se dočkáme ve druhém díle. Z toho vyplývá, pokud si nepotrpíte na romantice, máte rádi napínavé příběhy, rozmanité charaktery a poznáváte svět andělských bytostí je tohle knížka právě pro vás!  

Tato kniha byla také zpracována jako televizní film Fallen. Hlavní roli Aarona hrál Paul Wesley.





   

0 komentářů:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...