1. 12. 2013

Rekviem - Lauren Oliver



Autorka: Lauren Oliver
Žánr: dystopie, romantické
Díl: 3.
Počet stran: 328
Série: Delirium
Nakladatelství: Cooboo, 2013
 "Ten, kdo se vrhá k nebesům, může spadnout. Ale také může vzlétnout."
Anotace: Lena je v srdci revoluce. Bojuje proti společnosti, která prohlásila lásku za nemoc. Ale Divočina dávno není tím bezpečným přístavem, co bývala, protože vláda se rozhodla rebely zlikvidovat. K tomu má Lena hlavu a srdce vzhůru nohama, protože se vrátil někdo, o kom si myslela, že jej navždy ztratila…
Rekviem vypráví střídavě Lena a její nejlepší kamarádka Hana. Dívky, které žijí v zásadě vedle sebe, ale dělí je celý podivný svět. Najdou k sobě zase cestu? Jak skončí příběh o lásce, co je zakázaná tím nejhorším možným způsobem?

Nový pohled, nový styl, stejní lidé
"To je koneckonců celý smysl života bez léčby. 
Mít na výběr.
Dokonce si můžete vybrat i špatně."
   Poslední díl této trilogie začíná uprostřed divočiny a Lena stále neví, co si má myslet o Alexově zjevení. Ten ji jednoho večera dá jasně najevo, že už o ní nestojí a tímto se to pro ni uzavře, i když ne tak docela. Po té celá skupina putuje z mísa na místo, až se dostanou k Waterbury, kde Nežádouccí mají jeden z největších táborů. Ale nic není takové, jaké si to představovali. Lidé spí pod širým nebem, nemají dostatek jídla, hádají se a kradou si věci. Lena i celá její skupina je zděšená a neví co bude dál, protože takhle si svobodu nepředstavovali.
   Mezitím se Lenina bývala nejlepší kamarádka Hana, nyní už natrvalo zbavená choroby, připravuje na svatbu s budoucím starostou Portlandu. Za vší tou dokonalostí pana Freda Hargrovea se ale skrývá zlo, které vyplouvá na povrch jen v okamžiku, kdy na něj nejsou namířeny fotoaparáty. Hana se však nehodlá jen tak vzdát a snaží se o temné minulosti jejího nastávajícího muže zjistit více.

Konečné hodnocení:
   Rekviem nám poskytuje dokonalý náhled do dvou naprosto rozdílných kultur. Do světa bez s lásky a toho s láskou. Ani jeden však není perfektní a jeden neustále zasa amor deliria nervosou nemají slitování. Ve výsledku s toho člověk uvědomí víc o tom, jak se lidé chovají nejen ve světě vymyšleném Lauren Oliver, ale i v tom ve kterém žijeme.
huje do druhého. Protože i když se říká, že mezi láskou a nenávistí je tenká hranice, tak ve vyléčených lidech stále doutná krutost a s lidmi nakaženými
 Už od začátku knihy jsem si jen stále dokola opakovala "Doufám Lauren, že si to napsala dobře, že to skončí líp než to začalo, protože jinak si mě nepřej..."  Po přečtení knížky, i když jsem se do poslední chvíle nemohla rozhodnout, můžu říct, že Rekviem dobře napsala a já jen věřím, že v příštích sériích si už svůj styl psaní ustálí a neskončí to jako se sérií Delirium, kdy každá knížka byla napsaná jinak.

"Strhněte zdi." 

Recenze Delirium (Delirium #1) 
Recenze Pandemonium (Delirium #2) 

0 komentářů:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...